top of page

DRUPPEL

In de winkel en winkeltuin van de Hooimaker vindt u onder andere
producten die door onszelf zijn geïmporteerd uit Tsjechië bijvoorbeeld 
mondgeblazen glaswerk en metalen standaarden
    
Heel verschillende producten die wat sfeer betreft goed bij elkaar passen.
Allemaal afkomstig van kleine (familie)bedrijfjes waar met zorg en
vakmanschap in een glasatelier wordt gewerkt. Puur, eerlijk en ambachtelijk vakmanschap zoals dit generatie op generatie over gedragen wordt. Waar mensen het beste met elkaar voor hebben ontstaan de mooiste dingen.

 
Internet 7_laseren_heksenbol_bewerkt.jpg
Al onze glasproducten zijn handgemaakt. Er wordt geen gebruik gemaakt van industriële machines. Er wordt geen nieuw glas gesmolten van grondstoffen (dat is meestal een fijnmazig, stoffige stof). Het glas dat gebruikt wordt komt van defecte kristallen glasproducten uit grote industriële fabrieken .
Dit glas wordt gerecycled. Kristallenglas her smelten zorgt voor minder vervuiling dan het smelten van nieuw glas uit grondstoffen en gebruikt minder energie. Een glasoven heeft altijd rest afvalwarmte.
Deze rest warmte wordt gebruikt om de woning, dat verbonden is aan de glasblazerij, te verwarmen. In Tsjechië is het niet mogelijk om zonder vergunning een glasoven te bouwen.
De lokale overheid houd hier ook toezicht op (ze controleren de uitstoot, enz.)
Al het glas dat in Nederland schade oploopt en niet meer gebruikt kan worden, worden hier glasobjecten van gemaakt.
De metalen standaards worden door ons zelf ontworpen en gemaakt in een kleine smederij in Tsjechië. Deze smederij is gespecialiseerd in ambachtelijk smeedwerk. Dit vak is van vader op zoon doorgegeven.
Bestel en bekijk onze collectie in onze Webshop glas op deze site.
bottom of page