top of page
Internet kruiden op zeef.jpg
Het zorgatelier
Zorgatelier de Hooimaker biedt dagbesteding aan mensen met een zorgvraag. Met elkaar vormen wij De Hooimaker. Creativiteit is een belangrijk onderdeel, we werken met glas, keramiek, wol, kruiden en andere natuurlijke materialen.
Maar we doen ook het onderhoud; klusjes op het erf, in de winkel en werken in de ecologische tuin.  De producten die hieruit voortkomen, worden verkocht in de winkel.
Doelgroep:
  • Mensen met een verstandelijke beperking
  • Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • (jong) Dementerenden
  • Mensen met psychische problemen
  • De Hooimaker is helaas slecht toegankelijk voor rolstoelgebruikers
     
De kracht van het Zorgatelier
Bij De Hooimaker doen we het samen. En draagt ieder, met zijn/haar eigen kwaliteiten een steentje bij. Samen met onze dochter Lotte verzorgen wij op een professionele en enthousiaste manier alle activiteiten in het Zorgatelier.
Een fijne, kleinschalige plek in een warme, sociale en vertrouwde omgeving met een duidelijk structuur waarin toch ook afwisseling mogelijk is.
 
Er wordt gewerkt in het ritme van de seizoenen. Iedereen werkt, leert en ervaart vanuit zijn/haar unieke kracht en kwaliteiten. Het Zorgatelier is ook een plek om soms gewoon even te “zijn”, te genieten van de omgeving,
nieuwe mensen te ontmoeten. 

Glasatelier
Met een groepje deelnemers werken we ook in het glasatelier, dat professioneel is ingericht en waar we op een veilige manier kunnen werken. D.m.v. glasfusing maken we producten voor de winkel. De deelnemers hebben een veiligheid certificaat behaald en kunnen daarnaast ook andere certificaten behalen.
            
Kosten
Deelnemen aan het Zorgatelier kan met PGB (Persoons Gebonden Budget). Hiervoor is een indicatie nodig die u kunt aanvragen via het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt. Uiteraard is het ook mogelijk om deelname uit eigen middelen te bekostigen.
    
Keurmerk
Het zorgatelier is aangesloten bij
stichting Heemzorg, een collectief
van kleinschalige zorgbedrijven
in Noord Holland.
Meer informatie vindt u
op www.heemz.org
bottom of page